Universiteti Roehampton si zgjedhja juaj për studimet në Britaninë e Madhe

Roehampton është Universitet shtetëror dhe gjendet në jugperëndim të Londrës, në Britani të Madhe. Si institucion arsimor daton qysh para 175 vitesh kur më 1841. u themelua Whitelands College. Pas tij u themeluan dhe Southlands College, Digby Stuart College, Froebel Institute. Në vitin 1975. këto 4 Universitete u bashkuan për të krijuar  “Roehamton Institute” të shkollimit të lartë, i cili ka marrë statusin universitar në vitin 2004 dhe është emërtuar zyrtarish  me emrin Universiteti Roehampton.

dance roehampton

Vetë Universiteti është i vogël dhe ka 10 mijë studentë. Ju është garantuar punë në grupe të vogla dhe një atmosferë të këndshme. Roehampton ka një kampus të shkëlqyeshëm dhe ka kushte të përkryera për jetë studentore (konvikti, palestra, liqeni, klube studentore të ndryshme, sport…)

Universitet renditet lartë në fusha të ndryshme të arteve dhe shkencave natyrore. Universitet ka zënë vendin e parë si universitet i orientuar në hulumtime shkencore në tërë Britaninë e Madhe, kurse Guardian e ka shpallur si universitetin më modern në Londër.

roehamton ino studimet

Programet

Ka shumë programe bachelor dhe master. Roehampton është i njohur për studime të vallëzimit (i pari në Britaninë e Madhe), si edhe për studime të biologjisë, psikologjisë, biznesit, të gjuhëve, marketingut dhe filmit. Studimet themelore zgjasin 3 vjet kurse ato master 1 vit. Studimet për të gjitha programet fillojnë në shtator, përveç se ato të Biznesit, të cilat kanë dy afate për regjistrim – shtator dhe janar. Departmanet janë:

 • Business School
 • Dance
 • Drama, Theatre and Performance
 • Education
 • English and Creative Writing
 • Graduate School
 • Humanities
 • Life Sciences
 • Media, Culture and Language
 • Psychology
 • Social Sciences
 • Professorial lectures

Këtu mund të lexoni më shumë për studimet themelore (bachelor) Undergraduate-Prospectus-2016

Këtu mund të lexoni më shumë për studimet Master Postgraduate-prospectus

roehampton univerzitet london ino agencija

Çmimet

Çmimet e programeve shkojnë nga 8000 deri në 13000 funta, varësisht nga programi dhe niveli i studimeve. Më shumë për çmimet mund të lexoni këtuHYPERLINK “http://www.roehampton.ac.uk/Finance/”. Roehampton jep bursa në formë të uljës së çmimit të shkollimit. Më shumë lexoni këtuHYPERLINK “http://www.roehampton.ac.uk/Finance/Scholarships/”.

Aplikim

Afatet për aplikim janë goxha fleksibile dhe zgjasin shumë. Për studimet themelore aplikimi bëhet përmes web-faqes UCAS ose përmes aplikacionit online në uebsajtin e Universitetit. Për studimet master shkon veç përmes aplikacionit Roehampton.

Ajgencia INO është agjenti i Universitetit Roehampton për gjithë Ballkanin. Roehamton ju siguron një revision të dokumentave pa pagesë, si edhe dërgimin e aplikacionit nëse shkoni përmes agjecisë sonë.

Të gjithë të interesuarit për këtë Universitet mund të na kontaktojnë në e-mail adresën studimetjashte@gmail.com .

Categories: Arsimimi, Partner University, Studimet, United KingdomTags: , , , ,

Ino Agency

Regional Agency for studies abroad

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s